Gaśnięcie po uruchomieniu.

ODPOWIEDZ
Stefop
Posty: 1
Rejestracja: 22 maja 2020, 7:37
Skąd: Dolnyśląsk
Samochód: VW Touareg 3,2 V6 220KM 2003rok

Gaśnięcie po uruchomieniu.

#1

Post autor: Stefop » 22 maja 2020, 7:47

Witam,
Od dwóch dni mam problem z układem paliwowej, po uruchomieniu silnik pracuję ale po 5sek gaśnie i nie reaguje na pedał gazu. Kilka krotnie mu się to uruchamiać do osiągnięcia temperatury pozwalającej na pracę z LPG., PO TYM PRACUJĘ NORMALNIE. Przy przełączeniu na benzynę objawy są te same. Bezpiecznik pompy paliwowej i przekażnik od pompy sprawne.
Proszę o radę!!

Awatar użytkownika
pisula1
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 160
Rejestracja: 21 maja 2019, 20:42
Skąd: Lubin
Samochód: Touareg, 3.0TDI

#2

Post autor: pisula1 » 22 maja 2020, 20:54

@Stefop , strasznie chaotyczny post, którego drugi raz nie chce się czytać. Napisałeś że bezpiecznik i przekaźnik są sprawne.....pompy działają, filtr czysty, błędy sczytane ?

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran
Posty: 561
Rejestracja: 17 maja 2019, 2:30
Skąd: Wroclove
Samochód: Touareg, 3.0TDI

#3

Post autor: Vreshcor » 22 maja 2020, 21:04

Brak ciśnienia paliwa, ma być ok 3 bar . Zmierz a potem wymień pompę .
Better is enemy of good.

piotrkoz
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 11 cze 2019, 17:16
Skąd: olsztyn
Samochód: vw touareg 3.2

#4

Post autor: piotrkoz » 23 maja 2020, 7:36

Sprawdź pompki w zbiorniku.

Awatar użytkownika
go-v10-go
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 159
Rejestracja: 31 gru 2019, 11:14
Skąd: pomorskie
Samochód: 5.0 v10 BLE po lift.06

#5

Post autor: go-v10-go » 24 maja 2020, 19:03

Jakby ciebie karmili gazem to pewnie też byś się zbuntowały. 😆

ODPOWIEDZ